Falešná ovarová polévka s kroupami

Recepty, Polévky

Suroviny

1000 ml vývaru z vepřového masa
500 ml zeleninového vývaru
100 g vařeného vepřového masa
100 g mrkve
80 g kořenové petržele
50 g řapíkatého celeru
200 g vařených krup
4 stroužky česneku – nasekáme nadrobno
pepř
sůl
majoránka
pepř
1 bageta – nakrájíme na plátky
kousek másla
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy propláchneme a necháme stát, pak vaříme asi 30 minut v osolené vodě, až budou měkké. Scedíme a propláchneme studenou vodou.

  2. Mrkev a petržel nakrájíme nadrobno, stejně tak vařené uzené vepřové maso, celerový stonek nakrájíme na jemné měsíčky.

  3. Smícháme vývary a přidáme do hrnce nakrájené maso i zeleninu. Česnek nasekáme a přidáme do polévky. Opepříme a osolíme. Přidáme vařené kroupy a majoránku. Vaříme na středním plameni asi 20 minut.

  4. Nakrájíme bagetu na plátky a opečeme ji na másle.

  5. Polévku podáváme s opečenou bagetou. Dozdobíme nasekanou petrželkou. Když opečenou bagetu potřete ještě česnekem, je to vynikající.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!