Osvěžující pomerančový hřbet

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 tvaroh
1 jogurt 200g
6 pomerančů
100 g brusinek
vitacit - pomeranč
1 ztužovač za studena
galaretka - pomeranč (citron)
cukrářské piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Dva pomeranče si vymačkáme, šťávu dáme do skleničky a den předem si do ní namočíme brusinky.

  2. Srnčí hřbet vyložíme fólií.

  3. Pomeranče oloupeme a rozdělíme na měsíčky.

  4. Galaretku si připravíme dle návodu.

  5. Brusinky si ocedíme a dáme na dno hřbetu, poklademe 1/2 pomerančů rozdělených na měsíčky a zalejeme galaretkou. Vložíme do lednice a necháme aspoň 5 hodin tuhnout.

  6. Podle návodu si připravíme ztužovač, přidáme zbylou pomerančovou šťávu z brusinek, tvaroh, jogurt a zašleháme. Dochutíme vitacitem (každý podle chuti) a pořádně zašleháme.

  7. Druhou 1/2 pomerančů nakrájíme na menší kousky a zamícháme do krému.

  8. Krém nalejeme na ztuhlou galaretku a poklademe piškoty.

  9. Zabalíme do fólie a necháme v lednici do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!