Ostrý tatarák z rajčat, okurek, cukety a harissy

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

5 oválných rajčátek
2 lžičky olivového oleje
1 šalotka
1/2 pokrájené neloupané salátové okurky
1/2 vypocené neloupané pokrájené cukety
4 snítky nadrcené divoké bazalky
2 snítky nadrceného libečku
sůl
1 až 2 lžičky ostré harissy
1 lžička worcesteru

Postup přípravy receptu

  1. Rajčátka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a necháme pustit šťávu (šťávu z rajčátek použijeme třeba k omáčce na špagety).

  2. Cukety a okurky pokrájíme na kostičky, osolíme a necháme vypotit. Cukety i pokrájené salátové okurky smícháme s pokrájenou šalotkou a nasekaným česnekem. Jednou protočíme v sekáčku (chopperu).

  3. K nasekaným cuketám a okurkám přidáme okapané kousky rajčat, worcester a ostrou harissu. Dobře promícháme. Ochutíme solí a nadrcenou divokou bazalkou s libečkem. Zlehka vmícháme lžíci olivového oleje a dáme na hodinu do chladu. Podáváme s topinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!