Oříškovo-medové müsli bez lepku a mléka

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

100 g pohankových vloček
100 g jáhlových vloček
100 g rýžových vloček
50 g burisonů
100 g sekaných ořechů (lískové, vlašské)
1 lžíce lněného semínka
1 lžíce sezamu
4 lžíce cukru (i víc, záleží na chuti)
2 lžíce medu
1 lžička skořice
100 ml jablečného džusu

Postup přípravy receptu

  1. Vločky, burisony, oříšky a semínka odvážíme do misky. Přidáme cukr a skořici a zalijeme medem a džusem. Vše důkladně promícháme a případně podle chuti dosladíme.

  2. Směs nasypeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozprostřeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C.

  3. Během pečení promícháváme, aby se müsli rovnoměrně propeklo.

  4. Pečeme doté doby, než přestane lepit, trvá to asi 20 minut.

  5. Hotové müsli necháme vychladnout a poté uzavřeme do suché nádoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!