Medové fíky s koňakem a pistáciemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

4-12 zralých fíků
4-8 polévkových lžic medu
4-8 polévkových lžic koňaku
asi 2 hrsti nesolených pistácií
1 čajová lžička mleté skořice
řecký jogurt nebo mascarpone

Postup přípravy receptu

  1. Pistácie ošúpeme a nahrubo podrvíme alebo posekáme.

  2. Z fíg odrežeme stopky a prekrojíme ich do kríža.

  3. Vložíme do menších zapekacích misiek (na osobu počítame 3-4 kusy), roztvoríme a doprostred každej dáme maslo vo veľkosti lieskovca.

  4. Pokvapkáme medom, polejeme koňakom, posypeme škoricou a dáme asi na 5 minút pod gril.

  5. Podávame s gréckym jogurtom alebo s mascarpone. Koňak môžeme nahradiť rovnakým množstvom brandy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!