Ořechové sněhové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškot: 100 g moučkového cukru
200 g pomletých vlašských ořechů
6 bílků
špetka soli
Krém: 6 žloutků
100 ml smetany na šlehání
150 g moučkového cukru
150 g másla
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
Na posypání 100 g hrubě nasekaných vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, přidáme mletý cukr a do vyšlehaného základu opatrně stěrkou vmícháme jemně namleté vlašské ořechy.

  2. Vlijeme na plech o velikosti cca 20x30 cm vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 150°C upečeme dorůžova.

  3. Korpus necháme vychladnout a rozkrojíme na dvě poloviny, jestli příčně nebo podélně už nechám na Vás:)).

  4. Na krém zahřejeme ve vodní lázni šlehačku a postupně zašleháme všech 6 žloutků a mletý cukr.Do vychladlého zašleháme změklé máslo. Mezitím uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku(nesladíme). Přikryjeme fólií, aby se nám neudělal na pudinku škraloup a necháme vychladit. Vychlazené opatrně postupně vyšleháme žloutkovou pěnu do uvařeného pudinku.

  5. Jeden díl piškotu natřeme krémem, urovnáme, posypeme hrubě sekanými ořechy, přikryjeme druhou polovinou korpusu a postup opakujeme. Krémem zatřeme i hrany a znovu posypeme ořechy. Vychlazené krájíme na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!