Ořechové šlehačkové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
20 dkg cukru
1 vanilkový cukr
200 ml vlažné vody
5 polévkové lžíce oleje
10 dkg mletých ořechů
12,5 dkg hladké mouky
12,5 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Pařížská šlehačka:
2 smetany 33%
2 čokolády na vaření
Šlehačková náplň:
1 pomazánkové máslo bez příchutě
1 smetana 33%
4 polévkové lžíce mletého cukru
Dále:
světlé BEBE sušenky
Granko na posypání moučníku
Nutella

Postup přípravy receptu

  1. Den dopředu si připravíme pařížskou šlehačku.

  2. Smetany svaříme společně s čokoládami (vaříme asi 1 minutu), pak odstavíme, necháme vychladit a pak dáme na noc do lednice.

  3. Druhý den si upečeme piškot. Žloutky vyšleháme s oběma cukry a olejem do pěny, pak pomalu přiléváme vodu, přidáme smíchané mouky s ořechy a prdopeč a nakonec vmícháme sníh z bílků.

  4. Piškot upečeme při 160°C asi 20-25 minut. Necháme ho vychladnout a celý piškot potřeme nutellou.

  5. Na piškot natřeme vyšlehanou pařížskou šlehačku a poklademe BE-BE sušenkami.

  6. Teď si vyšleháme pomazánkové máslo se smetanou a s cukrem do krému, který natřeme na BE-BE sušenky. Uhladíme, ozdobíme zoubkovou stěrkou a celý moučník posypeme Grankem.

  7. Dáme na noc do lednice a pak krájíme řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!