Opět zelko tentokrát s plněným bůčkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

asi 1 kg bůčku
náplň:
30 g čabajky
20 g tvrdého sýru
1 rohlík
1 vejce
1 žampion
1 stroužek česneku
trochu majoránky
sůl
pepř
drcený kmín
muškátový oříšek
1 kávová lžička plnotučné hořčice
trochu mléka
do pekáčku:
půlka menší cibule
30 g másla
kmín na posypání masa
hrubozrnná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do bůčku uděláme kapsu a pustíme se do náplně. Rohlík nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Čabajku, sýr, žampion nakrájíme na malé kostičky.

  2. Potom přidáme rohlík, prolisovaný česnek, vajíčko, drcený kmín, muškátový ořech, hořčici, sůl a pepř a trochu majoránky a vše smícháme a naplníme bůček.

  3. Konec bůčku sešijeme, dáme do pekáčku, ve kterém je půlka cibule a trochu másla, podlijeme 1 dcl vody a posolíme hrubozrnnou solí. Dáme péct na 3,5 hodiny na 170°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!