Opékané jehněčí maso s bramborami

Recepty, Jiné maso

Suroviny

600 g jehněčího masa
300 g brambor uvařených ve slupce
2 lžíce oleje
sůl
pepř
drcený kmín
200 g rajčat

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky ošúpeme a narežeme na kolieska. Mäso nakrájame na kocky.

  2. Na rozpálený olej dáme mäso a opečieme ho, kým sa nezatiahne. Potom pridáme zemiaky, posypeme rascou a za stáleho miešania opekáme cca 5 minút.

  3. Nakoniec vložíme nakrájané paradajky, stiahneme teplotu a prikryté dusíme, kým nie je mäso mäkké. Ak paradajky pustia málo šťavy, podlejeme trošička vriacou vodou.

  4. Hotové jedlo necháme zakryté cca 10 min dôjsť a podávame so zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!