Omáčka z cuket a lichořeřišnice

Recepty, Omáčky

Suroviny

3 malé cukety
několik listů lichořeřišnice *
1 PL semena lichořeřišnice *
4-5 PL olivového oleje
2-3 PL zakysané smetany
sůl
pepř z mlýnku
bazalka
těstoviny (gnocchi)

Postup přípravy receptu

  1. Cukety omyjeme, odřízneme okraje a nakrájíme na plátky nebo kostičky. Listy a semena lichořeřišnice pokrájíme.

  2. V kastrolu rozpálíme olej a nakrájené cukety chvíli opékáme (restujeme). Přidáme nakrájené listy a semena lichořeřišnice, osolíme, opepříme, zalijeme vodou, aby byly cukety ponořené a dusíme doměkka. Vody nedávejte zbytečně moc, aby omáčka pak nebyla řídká.

  3. Odstavíme ze sporáku a rozmixujeme dohladka. Přidáme zakysanou smetanu, metličkou promícháme a případně ještě krátce prohřejeme. Omáčkou přelijeme těstoviny a ozdobíme lístky bazalky (lichořeřišnice).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!