Omáčka z čerstvých a nakládaných okurek

Recepty, Omáčky

Suroviny

200 g nakládaných okurek
400 g salátových okurek
1 cibule
lžíce másla
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
200 g smetany
cca 500-600 ml vývaru
rovná lžička mleté papriky
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl
cukr
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Obojí okurky (čerstvé jsem neloupala) nastrouháme na hrubším struhadle. Necháme chvíli odstát, vodu slijeme a lehce okurky vymačkáme.

  2. Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Přidáme mouku, orestujeme a zalijeme vývarem. Přidáme koření, sůl a vaříme asi 10 minut.

  3. Do základu přidáme okurky a vaříme dalších 10 minut. Nakonec vlijeme smetanu a už jen krátce povaříme. Omáčku dochutíme cukrem, případně vodou z kyselých okurek nebo octem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!