Omáčka s medvědím česnekem
Recepty, OmáčkyPostup Omáčka s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme slunečnicový olej. Zahřejeme a přidáme hladkou mouku. Orestujeme do světle hněda (množství neuvádím, to záleží na tom, kolik chcete omáčky). Potom rozředíme vývarem a studeným mlékem do požadované konzistence omáčky.
Vývar a mléko je půl na půl (nám nechutná tato omáčka ze smetany). Přidáme pepř a krátce povaříme, až bude mouka provařená a omáčka lesklá.
Chvilku před koncem varu přidáme česnek nakrájený na kousíčky. Pouze prohřejeme, abychom zachovali vzácné vitamíny.
Podáváme s vařeným vajíčkem na tvrdo, knedlíkem (nejlépe domácím) a uzeným masem. Nám to nesmírně chutnalo. Omáčka má jemnou česnekovou chuť.