Omáčka s medvědím česnekem

Recepty, Omáčky

Suroviny

2-3 hrsti medvědího česneku
slunečnicový olej
hladká mouka
mléko
vývar
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme slunečnicový olej. Zahřejeme a přidáme hladkou mouku. Orestujeme do světle hněda (množství neuvádím, to záleží na tom, kolik chcete omáčky). Potom rozředíme vývarem a studeným mlékem do požadované konzistence omáčky.

  2. Vývar a mléko je půl na půl (nám nechutná tato omáčka ze smetany). Přidáme pepř a krátce povaříme, až bude mouka provařená a omáčka lesklá.

  3. Chvilku před koncem varu přidáme česnek nakrájený na kousíčky. Pouze prohřejeme, abychom zachovali vzácné vitamíny.

  4. Podáváme s vařeným vajíčkem na tvrdo, knedlíkem (nejlépe domácím) a uzeným masem. Nám to nesmírně chutnalo. Omáčka má jemnou česnekovou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!