Omáčka houbová s kuřecím masem

Recepty, Omáčky

Suroviny

hrst sušených hub
1 středně menší cibulka
1 zakysaná smetana
sádlo (nebo olej)
hladká mouka
sůl
3 kuřecí prsa (nemusí to být jen prso)
koření na kuřecí maso
knedlík houskový (těstoviny x noky(halušky))

Postup přípravy receptu

  1. Houby propláchneme ve vodě. Po té je necháme namočené cca 2 hodiny.

  2. Jak už jsou nasáklé vodou, vybereme je z vody, nakrájíme je na malé kousky a dáme je vařit spolu s vodou, ve které stály, plus přidáme další vodu na množství omáčky, které zhruba budeme chtít a osolíme.

  3. Na větší pánvi necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibulku se sádlem, z ní si uděláme zásmažku přidáním hladké mouky, chvíli opékáme.

  4. Zásmažku zamícháme do vařící vody s houbami, přidáme zakysanou smetanu, mícháme. Další úprava omáčky záleží na každém jak mu vyšla, tzn. dochutit - sůl, citronová šťáva nebo ocet (s tím velmi opatrně), nebo pokud je potřeba tak zahustíme rozkvedláním trošky hladké mouky v trošce mléka.

  5. Kuřecí maso nakrájíme na středně velké kousky, okořením dle chuti (já použila grilovací koření).

  6. Zprudka opečeme na pánvi z obou stran.

  7. Jakmile je maso udělané vložíme ho do hotové omáčky, která je už jen na mírném ohni. Maso do sebe natáhne chuť omáčky. Necháme probublávat pár minut, občas zamícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!