Omáčka houbová s kuřecím masem
Recepty, OmáčkySuroviny
- hrst sušených hub
- 1 středně menší cibulka
- 1 zakysaná smetana
- sádlo (nebo olej)
- hladká mouka
- sůl
- 3 kuřecí prsa (nemusí to být jen prso)
- koření na kuřecí maso
- knedlík houskový (těstoviny x noky(halušky))
Postup Omáčka houbová s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Houby propláchneme ve vodě. Po té je necháme namočené cca 2 hodiny.
Jak už jsou nasáklé vodou, vybereme je z vody, nakrájíme je na malé kousky a dáme je vařit spolu s vodou, ve které stály, plus přidáme další vodu na množství omáčky, které zhruba budeme chtít a osolíme.
Na větší pánvi necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibulku se sádlem, z ní si uděláme zásmažku přidáním hladké mouky, chvíli opékáme.
Zásmažku zamícháme do vařící vody s houbami, přidáme zakysanou smetanu, mícháme. Další úprava omáčky záleží na každém jak mu vyšla, tzn. dochutit - sůl, citronová šťáva nebo ocet (s tím velmi opatrně), nebo pokud je potřeba tak zahustíme rozkvedláním trošky hladké mouky v trošce mléka.
Kuřecí maso nakrájíme na středně velké kousky, okořením dle chuti (já použila grilovací koření).
Zprudka opečeme na pánvi z obou stran.
Jakmile je maso udělané vložíme ho do hotové omáčky, která je už jen na mírném ohni. Maso do sebe natáhne chuť omáčky. Necháme probublávat pár minut, občas zamícháme.