Olivový kváskový chléb
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz)
- 300 ml vody
- 300 g hladké mouky
- 200 g pšeničné chlebové mouky
- 100 ml ovesných vloček
- 100 g vypeckovaných oliv
- 2 lžíce olivového oleje
- 4-8 g kvasnic (podle kvality kvásku)
- 2 lžičky soli
- 1 lžička oregána
- 1 lžíce sušeného mléka nebo syrovátky
Postup Olivový kváskový chléb
Postup přípravy receptu
-
Konzervované olivy můžeme nakrájet, já je však nechávám celé, rozpadnou se při míchání.
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku a oliv) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí.
Po zvukovém signálu přidáme ovesné vločky. Pečeme na celozrnný program.