Můj tradiční guláš s paprikou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězí kližky
800 g cibule
3 červené papriky
4 lžíce sádla
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
hovězí vývar
drcený kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nejdříve oloupeme a pokrájíme. Ve velkém hrnci rozpálíme sádlo, v něm osmahneme cibuli, přidáme maso, mletou sladkou a pálivou papriku a vše krátce osmahneme.

  2. Směs zalijeme vývarem, přidáme pokrájenou papriku, koření a sůl a pod pokličkou dusíme na mírném ohni doměkka.

  3. Guláš dochutíme solí a pepřem, zahušťovat ho nemusíme, vzhledem k množství cibule.

  4. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!