Okurky velmi dobré

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

Do sklenice o obsahu 0,7 l připravte:
1 malou mrkev nebo několik koleček z mrkve velké
3 kolečka křenu
1/2 malé cibule
2 hřebíčky
3 celé pepř
3 kuličky nového koření
malý bobkový list
asi 1 cm celé skořice
kousek vinného nebo višňového listu
snítku kopru
1 stroužek česneku
špetka hořčičných semínek
2 vrchovaté polévkové lžíce cukru krystal nebo krupice
1 kávová lžička soli
malou skleničku octu 0,5 dl

Postup přípravy receptu

  1. Na dno každé sklenice dáme cukr, sůl, koření, ocet a pak rovnáme okurky, které prokládáme zeleninou, koprem a listem.

  2. Až máme sklenici plnou, zalijeme ji horkou vodou, zavíčkujeme a narovnáme do zavařovacího hrnce. Přivedeme k varu a od té doby sterilujeme pouhých 5 minut při 100°C.

  3. Vytáhneme a po vychladnutí otočíme dnem vzhůru, necháme do rána stát a druhý den, již zase otočené zpět, je uložíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!