Odlehčené Míša řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
3 lžíce kakaa
Krém
2 tvarohy
2 zakysané smetany
uvařený a mírně vychladlý vanilkový pudink
350 ml mléka
3 lžic cukru
1 želé ztužovač za studena Dr. Oetker
2 vanilkové cukry
2 lžíce moučkového cukru
(Poleva)
100 g kvalitní čokolády se 70% kakaa
80 g tuku Omega

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin na těsto umícháme hladké těsto, které nalijeme na velký plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Zkusíme špejlí a korpus necháme zcela vychladnout.

  2. Tvarohy smícháme se zakysanými smetanami, moučkovým a vanilkovým cukrem, přimícháme hustý mírně vychladlý pudink (ten lze i zcela vynechat, ale nápně je díky němu více) a nakonec rychle smícháme s želé ztužovačem, připraveným dle návodu. Náplň ihned rozetřeme na těsto, uhladíme nebo uděláme drážky zubatou stěrkou a dáme do chladu.

  3. V kastrůlku si na plotně rozpustíme Omegu a přidáme nalámanou čokoládu. Na mírném plameni mícháme do rozpuštění - poleva je krásně lesklá a hebká. Poté polevu postupně nalijeme na krém - pokud uděláte drážky zubatou stěrkou, poleva vám do nich zateče a po ztuhnutí vytvoří trojúhelníčky (jako u mě na fotce). Necháme vychladit v lednici, nejlépe přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!