Mini jitrnice z brambor a sýrů

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

700 g ve slupce uvařených brambor
300 g polohrubé mouky
3 vejce
2 PL změklého másla
2-3 stroužky česneku
špetka majoránky
hladká mouka na obalení
50 g nastrouhané Goudy
50 g nastrouhané Nivy nebo jiného sýra
2 PL Curry pasty nebo červená sypká paprika
sůl
pepř
petrželka
domácí strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a najemno nastrouháme, vmícháme nastrouhané oba sýry, vmícháme změklé máslo, ušlehané s jedním vejcem a dochutíme Curry pastou, majoránkou, solí, pepřem a utřeným česnekem. Do této směsi prosejeme mouku a přidáme nasekanou petrželku.

  2. Z těsta vytvarujeme válečky o průměru 2 cm a délce 10-12 cm. Obalíme je v hladké mouce, vejcích a jemné domácí strouhance. Na závěr je malinko zahneme do tvaru rohlíčku. Do každého obaleného bramborového rohlíčku vetkneme kousíček špejle.

  3. Nakonec bramborové jitrničky usmažíme na plechu,který jsme pokapali olejem a pečeme je pěkně dozlatova nebo je usmažíme na pánvi.

  4. Před podáváním ještě odsajeme přebytečný tuk a podáváme jitrničky se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!