Octové kroužky

Recepty, Cukroví

Suroviny

těsto:
250 g hladké mouky
210 g tuku nebo másla
1 lžíce octa
2 lžíce mléka
2 žloutky
máslový krém:
1 vejce
139,5 g moučkového cukru
62 g ztuženého tuku omega
rum podle chuti
374,5 g másla
(množství jsem si upravila, v receptu bylo o jednu a půl dávky víc a to je moc)
čokoláda
omega

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Na vále vykrajujeme kolečka se středem, která klademe na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Já peču na 150 stupňů asi 10-15 minut.

  2. Máslový krém: vejce s cukrem dáme do kastrolu a postavíme do vodní lázně. Nad parou zahříváme a občas prošleháme metličkou tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a směs není horká. Odstavíme z vodní lázně, přidáme nakrájený tuk a rum a za občasného prošlehávání necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme a přidáváme vychladlou směs. Vyšleháme na hladký krém.

  3. Kolečka naplníme a dáme do lednice ztuhnout a pak půlky máčíme do čokoládové polevy, kterou jsem nechala rozpustit s omegou ve vodní lázni. A opět do lednice ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!