Frankfurtská polévka se zeleninou

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 cibule
2 polévkové lžíce sádla
3 polévkové lžíce hladké mouky
1 polévková lžíce sladké mleté papriky
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
1 masox (nemusí být)
pepř
sůl
1/2 petržele
1 mrkev
5 plátků celeru
2 brambory
2 nožičky tenkých párků

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme sádlo, zesklovatíme cibulku, přihodíme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer a zasypeme hladkou moukou, po chvíli mletou paprikou, promícháme a zalijeme asi 1,5 l vody, rozmícháme dohladka, přidáme bobkový list a nové koření, opepříme, vložíme masox, podle chuti osolíme a necháme vařit asi 15 minut.

  2. Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme doměkka za občasného promíchání, aby se nám polévka nepřichytila u dna, těsně před odstavením z ohně do hrnce vhodíme nakrájené párky a necháme chvilku provařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!