Obrácený koláč s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto
330 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
200 g cukr krupice
2 vejce
200 g Hery
200 ml mléka
Dále
asi 5 lžic másla
třtinový cukr
jablka
strouhané ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Na menší plech nebo dortovou formu dáme 5 lžic másla a necháme ho chvíli v zapnuté troubě rozpustit. Poté máslo rozetřeme po celé ploše plechu.

  2. Dno rovnoměrně posypeme třtinovým cukrem. Na cukr naskládáme plátky oloupaných a jádřinců zbavených jablek, pokapaných citrónem. Můžeme ještě posypat kořením na štrůdl a mletými ořechy.

  3. Z Hery, vajec a cukru vyšleháme světlou pěnu.

  4. Do pěny vešleháme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Pokud je těsto příliš tuhé, můžeme přidat víc mléka.

  5. Těsto vyklopíme na jablka a opatrně rozetřeme po celé ploše.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 40 minut. Po upečení necháme koláč asi 10 minut vychladnout a překlopíme ho na tác.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!