Obližprst

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
5 žloutků
100 g mletého cukru
5 lžic vody
1 prášek do pečiva
1 lžička kakaa
100 g polohrubé mouky (a z 5 bílků ušlehaný sníh)
KRÉM:
5 žloutků (bílky na sníh)
1/2 l mléka
4 lžíce hladké mouky
190 g másla
1 vanilkový cukr
150 g moučkového cukru
trochu rumu
SNÍH:(z 5 bílků)
150 g moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO: Smícháme žloutky a cukr a vymícháme v pěnu. Přidáme vodu, kakao, mouku, prášek do pečiva a sníh. Nalijeme na vymazaný plech a pečeme na 180 stupnů. Necháme vychladit.

  2. KRÉM: Ze žloutků, mléka a mouky uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše zašleháme máslo, vanilkový cukr, moučkový cukr a rum. Natřeme na vychladlý korpus.

  3. SNÍH: Z bílků a cukru ušleháme nad parou sníh. Natřeme na krém a posypeme strouhanou čokoládou a necháme v lednici vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!