Obližprst jako roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajíček
100 g cukru krupice
100 g polohrubé mouky
3 lžíce horké vody
2 lžíce kvalitního kakaa
Krém:
4 žloutky
200 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
vanilkový cukr
1-2 lžíce moučkového cukru
200 g másla
rum podle chuti
Sněhová pěna:
4 bílky
180 g krupicového cukru
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáváme po lžících vodu. Do vyšlehaných vajec ručně zlehka vmícháme mouku s kakaem.

  2. Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme cca 15 minut na 190-200 stupňů. Po upečení srolujeme roládu po delší straně i s papírem a necháme vychladnout.

  3. Smícháme žloutky s mlékem, moukou a cukry. Šleháme nad párou do zhoustnutí a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme a postupně přidáváme uvařenou směs. Šleháme do jemného krému.

  4. Na sněhovou pěnu nejdříve vyšleháme bílky se špetkou soli do tuha. Poté je dáme nad páru a postupně přidáváme cukr. Šleháme do pevného a hustého sněhu.

  5. Vychladlou roládu rozbalíme, potřeme krémem a opět sbalíme. Potřeme připravenou sněhovou pěnou a dáme vychladit. Před podáváním ji posypeme nastrouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!