Oblečené panenky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové panenky
500 g brambor
2 vejce
4 stroužky česneku
6 vrchovatých lžic hladké mouky
hrst majoránky
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na cca 1,5 cm silné medailonky a dlaní naklepneme. Osolíme a opepříme.

  2. Brambory najemno nastrouháme a uložíme do síta. Osolíme a necháme vytéct přebytečnou tekutinu.

  3. V míse smícháme brambory, sůl, vejce, mouku, utřený česnek, promnutou majoránku, sůl a pepř.

  4. Do každého důlku lívanečníku kápneme olej, rozpálíme ho, rozetřeme lžíci těsta, na něj plátek masa a zakryjeme další lžící těsta.

  5. Smažíme pod pokličkou na nízké teplotě z obou stran, celkově asi 12 minut. Nejvhodnější přílohou je špenát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!