NYC Brownies
Recepty, MoučníkySuroviny
- 0,6 hrnku hladké mouky
- 0,6 hrnku polohrubé mouky
- 1 lžička soli
- 2 lžíce neslazeného kakaa
- 300 g tmavé čokolády nalámané
- 225 g másla na menší kostky
- 1 hrnek cukru
- 5 vajec pokojové teploty
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Postup NYC Brownies
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu na 180°C.
V míse smícháme mouku se solí a kakaem. Ve vodní lázni spolu necháme rozpustit čokoládu s máslem. Až bude rozpuštěná, vypneme plotýnku a vmícháme cukr, dokud se nerozpustí. Poté dáme směs vychladit na pokojovou teplotu.
Do směsi zamícháme mixérem 3 vajíčka. Poté vmícháme dvě zbylá vejce. Vařečkou či lžící vmícháme vanilkový extrakt a poté přidáváme po malých dávkách směs mouky. Zbytečně nepřemícháváme.
5) Dáme do vymazané a vysypané nádoby (cca 22x30 cm nebo rozměrově podobná) a dáme péct na 30 minut do středu trouby.