NYC Brownies

Recepty, Moučníky

Suroviny

0,6 hrnku hladké mouky
0,6 hrnku polohrubé mouky
1 lžička soli
2 lžíce neslazeného kakaa
300 g tmavé čokolády nalámané
225 g másla na menší kostky
1 hrnek cukru
5 vajec pokojové teploty
2 lžičky vanilkového extraktu

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 180°C.

  2. V míse smícháme mouku se solí a kakaem. Ve vodní lázni spolu necháme rozpustit čokoládu s máslem. Až bude rozpuštěná, vypneme plotýnku a vmícháme cukr, dokud se nerozpustí. Poté dáme směs vychladit na pokojovou teplotu.

  3. Do směsi zamícháme mixérem 3 vajíčka. Poté vmícháme dvě zbylá vejce. Vařečkou či lžící vmícháme vanilkový extrakt a poté přidáváme po malých dávkách směs mouky. Zbytečně nepřemícháváme.

  4. 5) Dáme do vymazané a vysypané nádoby (cca 22x30 cm nebo rozměrově podobná) a dáme péct na 30 minut do středu trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!