Nudličky z vepřové kýty na houbách, s pečenou dýní

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300-350 g vepřové kýty
100 g hub, mohou být i mražené
sůl, pepř
3 stroužky česneku
1/2 červené kapie
10 cm pórku
1 lžička hořčice
1 lžička harissy
1 lžička sojové omáčky
1 dl vývaru
2 lžíce smetany 31%
2 lžíce oleje
Na dýni hokaido:
1/2 dýně hokaido
sůl
3 stroužky česneku
1 - 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka ji ze všech stran opečeme na oleji. Pak přidáme houby, česnek a směs podlijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a tak 15 minut dusíme na mírném ohni.

  2. Postupně přidáme hořčici, harissu, sojovou omáčku. Když je vývar téměř vyvařený, přidáme trochu smetany a už jen prohřejeme.

  3. Na druhé pánvi na trošce oleje opečeme krátce, tak 5 minut pórek nakrájený na kolečka a kapii na nudličky a vše přidáme do masovo-houbové směsi.

  4. Dýni hokaido omyjeme a i se slupkou nakrájíme na pečící papír na měsíčky. Mírně osolíme, posypeme na plátky nakrájeným česnekem a pokapeme olivovým olejem. Ve vyhřáté troubě pečeme asi 15 minut na 200 stupňů, až je dýně měkká.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!