Nudličky z hovězích líček na cibuli

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 hovězí líčka
2 velké cibule
bobkový list
nové koření
1 litr masového vývaru
vepřové sádlo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí líčka nakrájíme přes vlákna na nudličky a opečeme zprudka na pánvičce v rozpuštěném sádle, tak, aby se maso zatáhlo. Takto orestované nudličky přendáme do hrnce.

  2. Na výpeku z líček, orestujeme na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme společně s kořením (3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření) do hrnce k masu a promícháme. Podlijeme vývarem do ¾ masa.

  3. Následně osolíme a opepříme a dusíme pod pokličkou pomalu cca 90 minut, dokud nudličky z líček nejsou úplně měkké.

  4. Poté pro zahuštění přidáme lžíci máslové jíšky a lehce provaříme ještě 10 minut. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!