Norimberské perníčky bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Cukroví

Suroviny

150 g marcipánu (pravého, tj. jen mandle a cukr, žádné sušené mléko a podobně)
80 g moučkového cukru
70 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička perníkového koření
1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru
špetka soli
3 lžíce jemně nasekaných mandlí
3 lžíce meruňkové marmelády
1 lžíce drobně nasekaného oranžátu
1 lžíce drobně nasekaného citronátu
1 lžíce drobně nasekaného kandovaného zázvoru
1 lžíce nasekaných kandovaných třešní
50 ml vody
mandle (na půlky)
citronová poleva (moučkový cukr, citronová šťáva)

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme tužší nelepivé těsto. Je-li třeba, přidáme trochu vody.

  2. Z těsta odebíráme malé kuličky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a dlaní je zploštíme do silnější placičky.

  3. Pečeme při 160°C asi 12 minut.

  4. Hotové perníčky necháme vychladnout na plechu. Zcela vychladlé je zdobíme citronovou polevou a půlkami mandlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!