Nektarinkový koláč s vůní citrónu

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g hladké mouky
175 g másla
160 g třtinového cukru
3 vejce
5 lžic řeckého jogurtu
kůra ze 2 citrónů
1 lžička prášku do pečiva
2-3 nektarinky

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a citrónovou kůrou do hladké pěny. Pak postupně zašleháváme vejce, přisypeme mouky s práškem do pečiva a nakonec vmícháme jogurt.

  2. Pečící formu buď vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto do formy nalijeme, poklademe plátky nektarinek a dáme péct do trouby vyhřáté na 160°C.

  3. Pečeme podle výšky těsta 35–45 minut, ale vždy propečenost zkontrolujeme špejlí. Upečený koláč necháme 10 minut chladnout ve formě a pak ho vyndáme a necháme zcela zchladnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!