Nektarinková zmrzlina

Recepty, Moučníky

Suroviny

7 měkkých nektarinek
1 tuba Jesenky (zahuštěná slazená smetana- 75g)
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 limetky

Postup přípravy receptu

  1. Nektarinky opláchneme, vypeckujeme a pokud nám nevadí slupka, všechno rozmixujeme nahrubo. Přidáme Jesenku, kůru a šťávu z limetky, důkladně promícháme a nalijeme do uzavíratelné litrové krabičky.

  2. Dáme do mrazáku na 8 hodin zmrznout. Během mražení je dobré alespoň 2-3x mrznoucí směs v krabičce promíchat.

  3. Před podáváním necháme zmrzlinu v krabičce povolit 10 minut při pokojové teplotě, aby se nám při servírování dobře nabírala.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!