Dort srdce

Recepty, Dorty

Suroviny

Světlý korpus:
8 vajec
192 g cukru
160 g polohrubé mouky
citronová kůra
Tmavý korpus:
8 vajec
192 g cukru
160 g polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
Vanilkový krém:
2 vanilkové pudinky
500 ml mléka
167 g másla
10 lžic moučkového cukru
1 vanilkový cukr
rum
Čokoládový krém:
2 čokoládové pudinky
500 ml mléka
167 g másla
10 lžic moučkového cukru
1-2 lžičky zrnkové kávy nebo rozpustné kávy

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru a mouku. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

  2. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy ve tvaru srdce a pečeme při 180°C skoro hodinu. Mezitím si připravíme druhé těsto stejným způsobem, jen přidáme kakao.

  3. Krémy: V mléce uvaříme husté pudinky, které necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. K vanilkovému krému přidáme vanilkový cukr a rum. K čokoládovému krému přidáme kávu. Do máslové směsi postupně přidáváme vychladlý pudink a krém vyšleháme.

  4. Korpusy rozkrojíme na polovinu, abychom měli 2 světlé a 2 tmavé. Tmavý korpus potřeme rybízovou marmeládou a čokoládovým krémem, položíme světlý korpus, potřeme marmeládou a vanilkovým krémem a pokračujeme stejným způsobem, abychom měli nahoře světlý korpus s krémem, který ozdobíme čokoládovou polevou.

  5. Strany potřeme čokoládovým krémem. Ozdobíme ovocem a marcipánovými růžemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!