Náš domácí šašilik

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 - 1,5 kg vepřové kýty
sterilované žampiony
1,75 sklenice lečo
2 větší cibule
hlavička česneku
sůl
pepř
trochu sojové omáčky
worcesteru
olej
1/2 l bujónu nebo vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme maso, které jsme si předem nakrájeli na velmi tenké nudličky. Osolíme a opepříme, chvíli podusíme a pak přidáme žampiony.

  2. Promícháme a přilijeme větší lečo i ze šťávou a menší bez šťávy. Přidáme nahrubo nasekaný česnek, zalijeme vývarem a dusíme dokud maso nezměkne.

  3. Jakmile je vše měkké, vmícháme 1 až 2 lžíce sojovky a worcestru, můžeme dochutit i kečupem. Chvíli ještě povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!