Plněné vepřové plecko

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové plecko vcelku(já mělaořech 1,20kg)
20 dkg anglické slaniny(nebo jiné slaniny použila jsem gazdovskou)
20 dkg uzeného masa(použila jsem uz.krkovičku)
20 dkg lesních hub(použila jsem hříbky z marazáku)
1 celý pórek
1 větší cibule
sádlo
1 kostka masoxu
sůl
mletý pepř na okořenění masa

Postup přípravy receptu

  1. Nádivka: Na 15 dkg nadrobno pokrájené slanině a na drobnější kostičky nakrájeném uzeném podusíme hříbky s pórkem.

  2. Do omytého a osušeného oříškuz plecka opatrně nařízneme otvor tak,aby ostatní maso zůstalo neporušené a náplň nevytékala a osolíme a opepříme i uvnitř kapsy a naplníme nádivkou (plní se lépe, když máte ještě někoho k ruce).

  3. Naplněné maso sešijeme nití-já jsem ještě nití obtáhla kolem celého masa, aby hezky drželo tvar, v nádobě ve které budeme maso péct na 2 PL sádla osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a zbytek (5dkg) slaniny, orestujeme ze všech stran naplněné maso, podlijeme 2dl vody, rozdrobíme kostku masoxu a v troubě na 3/4 výkon pečeme za občasného podlití a přelévání vypečenou šťávou 2 hodiny.

  4. 1a1/2hod. přikryté, zbytek dopékáme odkryté na barvičku. Po upečení odstraníme nitě a krájíme na plátky. Můžeme servírovat jak studené na obložený talíř, tak i teplé přelité vypečenou šťávou třeba s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!