Naložené krůtí kousky v jemné zeleninové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 - 600 g krůtích prsíček (může být jiné)
1 větší červená paprika
1 žlutá paprika
3 větší mrkve
2 petržele
1/2 většího celeru
1,5 lžíce sójové omáčky
3-4 cm nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 PL paprikové pomazánky Saba
1 PL hořčice
2 malé bílé jogurty nebo 1 zakysanou smetanu
olivový olej
vývar ze skeletu
4 jarní cibulky i s natí
nové koření
jalovec
pepř
sůl
2-3 PL nálevu z Moravanky - nebo Znojemského nálevu na nakládání zeleniny

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso očistíme, osušíme papírovou utěrkou a pokrájíme na kousky velikosti sousta a dáme do mísy. Sójovou omáčku smícháme z olivovým olejem, nálevem z Moravanky a nalijeme na masové kousky.

  2. Přidáme nastrouhaný zázvor, pokrájené cibulky, všechnu zeleninu, pokrájenou na kousky, koření a vše dobře promícháme. Necháme naložené asi 4-6 hodin v chladu.

  3. Po této době ve větší nádobě krůtí naložené maso se zeleninou zprudka orestujeme na oleji a maso necháme hezky zatáhnout, pustit šťávu. Poté vše zalijeme vývarem ze skeletu a necháme dusit doměkka.

  4. Když je maso měkké, vyjmeme ho z nádoby a dáme stranou. Vyjmeme také i koření a omáčku tyčovým mixérem rozmixujeme. Nalijeme zpět do nádoby. V malém hrnku rozmícháme teplou omáčku se zakysanou smetanou nebo s jogurtem a vlijeme k rozmixované omáčce v nádobě.

  5. Dochutíme solí, pepřem (nebo dokyselíme) a necháme vše ještě 5 minut přejít varem. Vložíme zpět kousky masa a podáváme ze špeclemi, které jsou velmi chutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!