Nakládaná pečená kolena

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřová kolena (já měla 2 přední a 2 zadní)
Nálev cca 3 l:
voda
10-12 stroužků česneku (3-4 ks jednostroužkového)
2 větší cibule
6x bobkový list
8 kuliček nového koření
15 kuliček celého pepře (černého)
1 lžička tymiánu (nebo snítka čerstvého - já ho bohužel nemám)
sůl
po přendání do pekáče:
sůl
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek očistíme.

  2. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky.

  3. Vše dáme i s kořením do hrnce, svaříme a necháme vychladit.

  4. Vepřová kolena očistíme, omyjeme a nařízneme přes kůži až ke kosti, aby se nálev dostal co nejlépe k masu u kosti.

  5. Pak nálevem zalijeme kolena tak, aby byla ponořená. Asi 48 hodin je necháme v chladu odležet.

  6. Během je dvakrát obrátíme.

  7. Potom nakládaná kolena vaříme na velmi mírném ohni (táhneme) v nálevu asi 90 minut.

  8. Pak kolena vyjmeme, přendáme do pekáčku, osolíme a posypeme drceným kmínem.

  9. Kolena pečeme na cca 200°C po dobu cca 1 hod., až jsou zlatohnědá s křupavou kůrčičkou.

  10. V průběhu pečení přeléváme vývarem, ve kterém byla kolena naložená a uvařená.

  11. Upečená nakládaná kolena podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, křenem a hořčicí. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!