Nadýchaný piškotový korpus

Recepty, Dorty

Suroviny

Základní těsto:
(podíl surovin na jedno vejce)
1 vejce
40 g cukru krupice
1 lžíce oleje
40 g hladké mouky
Na dort o průměru formy 26 cm, dávám 7-8 vajec, záleží jak máte vejce velká.
Na dort o průměru formy 24 cm, dávám 5-6 vajec.

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháte do bílé tuhé pěny, poté k nim přisypete cukr krupici a ušleháte hodně tuhý sníh.

  2. Do sněhu nalijete žloutky a pořádně je zašleháte. Poté tenkým pramínkem za stálého šlehání přiléváte olej a opět důkladně prošleháte. Do této pěny pak lehce vařečkou vmícháte mouku.

  3. Pokud chcete korpus kakaový, tak odeberete např. dvě lžíce z celkového množství mouky a dáte za ně dvě lžíce kakaa. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 170 stupňů, samozřejmě záleží, jakou troubu máte, já peču tak 45 minut. Tento recept jsem našla na dortomanii.cz a už jiný nedělám. Korpus je naprosto úžasně lehký a chuťově výborný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!