Nadýchaný blondies koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
150 g bílé čokolády
100 g másla
3 vejce
50 g cukru krupice
150 g hladké mouky
1 lžice medu
1 lžička skořice
špetka kardamomu
1/2 lžičky sody
kůra z 1 pomeranče
150 g bílého jogurtu
50 g nasekaných vlašských ořechů
Na polevu:
šťáva z 1 pomeranče
1 lžice medu

Postup přípravy receptu

  1. Nad parou si necháme rozpustit čokoládu, do které potom přidáme máslo, stáhneme z plotýnky. Troubu neháme předehřát na 200°C. Malý plech si vymažeme máslem a dáme do lednice.

  2. Vejce si vyšleháme s medem a cukrem do pěny. Přidáme čokoládovo-máslovou hmotu, kůru z pomeranče a metličkou přišleháme. Mouku skořici, sodu a kardamom smícháme v misce a opatrně metličkou přišleháme do vyšlehaných vajec. Přidáme jogurt a nasekané oříšky. Nalejeme do připraveného plechu a dáme do trouby péct zhruba na 20 minut. Po upečení vyndáme z trouby a špejlí propícháme mnohokrát celý koláč.

  3. Šťávu z pomeranče a lžici medu zahřejeme v kastrůlku na mírném stupni až se med rozpustí a stejnoměrně nalijeme na koláč. Dáme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!