Nadýchaná kefírová buchta s marmeládou a drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky (hrnek
1,5 hrnku krystalového cukru
1x vanilkový cukr
2 vejce
2 hrnky kefíru
3/4 hrnku rostlinný olej
kůra z pořádně omytého citronu
1x kypřící prášek do pečiva
meruňková marmeláda (i jiná)
Drobenka:
hrubá mouka
máslo
mletý cukr
mletá skořice dle chuti (kdo nemá rád, nemusí ji tam dávat vůbec)

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme všechny suché přísady (kromě prášku do pečiva), pak přidáme všechny mokré přísady a vše pořádně vyšleháme metličkou pěkně dohladka. Nakonec vmícháme kypřicí prášek do pečiva.

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (výška těsta tak 3-4 cm) a povrch pokapeme marmeládou - ideální je meruňková, ale může být i jiná nebo jako já - směs dvou chuťově sladěných marmelád). Marmeládou nešetřete. A nakonec těsto zasypejte připravenou drobenkou., které nemusí být mnoho.

  3. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, vložte do ní formu a pečte 20–25 minut, až okraje zrůžoví. Udělejte zkoušku špejlí a pokud se těsto nelepí, je hotovo..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!