Nádivka s kroupami, houbami a uzeným

Recepty, Ostatní

Suroviny

6 kusů pečiva - já použila celozrnné kaiserky
6 vajec (žloutky zvlášť a z bílků tuhý sníh)
cca 300 g vařeného uzeného masa měla jsem obrané z žeber
3 hrsti mražených hub nebo čerstvých lesních hub
3 hrsti velkých krup
3 stroužky česneku
hodně zelených bylinek:
petrželka
libeček
kopřivy
popenec
uzený vývar podle potřeby
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme v osolené vodě doměkka kroupy, slijeme a necháme vychladnout.

  2. Pečivo pokrájíme na plátky nebo kostičky a zalijeme trochou uzeného vývaru. Přikrájíme uzené maso, přidáme houby, kroupy, žloutky, bylinky, rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  3. Přidáváme podle potřeby vývar.

  4. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Pekáček vymažeme dostatečně sádlem, hmotu do něj vyklopíme a urovnáme.

  5. Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a pečeme do zlatova.

  6. Během pečení potíráme sádlem, bublajícím po stranách pekáčku, i shora.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!