Musli tyčky se sladem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Suché ingredience:
500 g ovesných vloček
300 g slunečnicových semínek
250 g sušených brusinek
100 g mletých mandlí
100 g pekanových ořechů
Mokré ingredience:
300 g tekutého sladu
100 g jablečného pyré
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Vločky i slunečnicová semínka opražíme a poté smícháme ve velké míse s brusinkami, mletými mandlemi a posekanými pekan ořechy.

  2. Do malého hrnce nalijeme slad s olejem a přivedeme za stálého míchání k varu.

  3. Jakmile přijde slad k varu odstavíme ho, přimícháme jablečné pyré a opatrně vlijeme do suché směsi.

  4. Vařečkou nebo rukou (pro odvážné) pořádně promícháme, aby se obě směsi pořádně promíchali a připravenou směs přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

  5. Rozprostřeme, zakryjeme pečícím papírem a pořádně upěchujeme – válečkem, rukama přes prkýnko nebo dnem větší skleničky.

  6. Takto upěchovanou směs nařežeme, znovu zakryjeme pečícím papírem navršíme např. těžší knížky a necháme přes noc, aby směs byla stále zatížená. Ráno už jen bereme tyčky a dlabeme.

  7. Pro uchování tyčky proložíme pečícím papírem a srovnáme do uzaviratelné nádoby. Takto nám vydrží cca měsíc, pokud je do té doby nesníme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!