Mujadara (orientální rýže s čočkou)

Recepty, Luštěniny

Suroviny

80 g hnědé čočky
100 g rýže
2 cibule
3 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
1/2 lžičky skořice
chilli koření dle chuti
hrst listového špenátu
hrst sekaného pórku
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Čočku na několik hodin namočíme. Cibule nakrájíme na měsíčky a osmažíme na oleji dozlatova. Poté polovinu odendáme stranou a ke zbylé části přisypeme koření (římský kmín, koriandr, skořici, chilli) a nasekaný česnek a minutu společně orestujeme.

  2. Přisypeme slitou čočku, bobkový list a nové koření a zalijeme vodou tak, aby byla čočka potopená. Osolíme a vaříme 15 minut. Poté přidáme propláchnutou rýži, osolíme, dolijeme asi 1 hrneček vody a vaříme dalších 10 minut.

  3. Podle potřeby doléváme další vodu. Po deseti minutách přidáme nasekaný pórek a špenát a ještě 5 minut povaříme. Nakonec vmícháme nasekaný čerstvý koriandr.

  4. Posypeme dozlatova opečenou cibulkou, kterou jsme na začátku odebrali, a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!