Mujadara (orientální rýže s čočkou)
Recepty, LuštěninySuroviny
- 80 g hnědé čočky
- 100 g rýže
- 2 cibule
- 3 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- 1/2 lžičky skořice
- chilli koření dle chuti
- hrst listového špenátu
- hrst sekaného pórku
- čerstvý koriandr
Postup Mujadara (orientální rýže s čočkou)
Postup přípravy receptu
-
Čočku na několik hodin namočíme. Cibule nakrájíme na měsíčky a osmažíme na oleji dozlatova. Poté polovinu odendáme stranou a ke zbylé části přisypeme koření (římský kmín, koriandr, skořici, chilli) a nasekaný česnek a minutu společně orestujeme.
Přisypeme slitou čočku, bobkový list a nové koření a zalijeme vodou tak, aby byla čočka potopená. Osolíme a vaříme 15 minut. Poté přidáme propláchnutou rýži, osolíme, dolijeme asi 1 hrneček vody a vaříme dalších 10 minut.
Podle potřeby doléváme další vodu. Po deseti minutách přidáme nasekaný pórek a špenát a ještě 5 minut povaříme. Nakonec vmícháme nasekaný čerstvý koriandr.
Posypeme dozlatova opečenou cibulkou, kterou jsme na začátku odebrali, a ihned podáváme.