Můj zapékaný květák ve hřbetu

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 střední květák
2 cibule
3 vejce
1 smetana 12%
100 g nastrouhaného sýra
100 g Nivy
200 g měkkého salámu (gothaj)
100 g anglické slaniny
hlíva ústřičná
1 syreček
pažitka
strouhanka
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Květák si uvaříme ve slané vodě do poloměkka (já vařím den před, aby byl studený) a nasekáme ho.

  2. Na oleji si osmažíme cibulku do zlatova, přidáme osmažit anglickou slaninu, nakrájenou hlívu a stáhneme s plotýnky.

  3. Posekaný květák si dáme do mísy, kde budeme všechno míchat, dáme k němu osmaženou cibuli, hlívou s anglickou slaninou, nastrouháme sýry (eidam,niva,syreček) a salám.

  4. Ochutíme pepřem, solí, dáme pažitku, pořádně promícháme, přidáme strouhanku, aby masa byla hustší a přendáme do formy hřbetu nebo pekáčku, který vymažeme olejem.

  5. Potom si do smetany rozšleháme vajíčka a květák zalijeme, dáme péct do předem vyhřáté trouby a je upečeno, až je vrch zahnědlý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!