Mrkvová pochoutka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 400 g vepř masa (plece)
- 60 g oleje
- 400 g mrkve
- 20 g hladké mouky
- 1 dl mléka
- 20 g másla,
- muškátový květ (špetka)
- pepř
- sůl
- cukr
Postup Mrkvová pochoutka
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka.
Na trošce oleje maso opečeme, osolíme a opepříme a pak přidáme vodu a necháme dusit do poloměkka.
Pak k masu přidáme mrkev a zalijeme horkou vodou a dusíme asi 15 minut.
Mezitím uděláme jíšku (tuk + hl. mouka). Když je mrkev dostatečně měkká, zahustíme jíškou.
Nakonec přidáme muškátový květ a dochutíme cukrem, solí, 1 dl mléka.
Omáčku zjemníme máslem.