Mrkvová pochoutka

Recepty, Omáčky

Suroviny

400 g vepř masa (plece)
60 g oleje
400 g mrkve
20 g hladké mouky
1 dl mléka
20 g másla,
muškátový květ (špetka)
pepř
sůl
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka.

  2. Na trošce oleje maso opečeme, osolíme a opepříme a pak přidáme vodu a necháme dusit do poloměkka.

  3. Pak k masu přidáme mrkev a zalijeme horkou vodou a dusíme asi 15 minut.

  4. Mezitím uděláme jíšku (tuk + hl. mouka). Když je mrkev dostatečně měkká, zahustíme jíškou.

  5. Nakonec přidáme muškátový květ a dochutíme cukrem, solí, 1 dl mléka.

  6. Omáčku zjemníme máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!