Mramorový dort s čokoládovým krémem

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
4 vejce
240 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g hladké mouky
1 necelý prášek do pečiva
150 ml oleje
100 ml horké vody
2 lžíce kakaa
Krém:
1 čokoládový pudink
300 ml mléka
100 g hořké čokolády
250 g másla
3 lžíce moučkového cukru
Marcipán:
300 g moučkového cukru
150 g sušeného polotučného mléka
1 lžička oleje
2 lžičky medu
1 lžička mandlové tresti
trochu vody

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru zvlášť.

  2. Zbylý cukr + vanilkový cukr přidáme ke žloutkům a společně šleháme, dokud hmota nezesvětlá.

  3. Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání přiléváme olej a vodu. Potom přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh.

  4. Třetinu těsta přelijeme do jiné mísy a obarvíme kakaem.

  5. Formu vymažeme a vysypeme moukou, střídavě dáváme 1 lžící kakaového těsta a 2 lžíce světlého těsta (těsto lžící vléváme stále na prostředek přes sebe do vypotřebování obou těst, do stran se rozlévá samo).

  6. Vložíme do trouby na 180 stupňů a pečeme asi hodinu (je potřeba zkoušet špejlí, jestli se těsto lepí).

  7. Krém: z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, ještě, než pudink sundáme z plotny, přidáme nalámanou čokoládu a necháme rozpustit, pak všleháme asi 50g másla.

  8. Necháme za občasného míchání vychladnout.

  9. Pak zašleháme postupně zbytek másla a podle chuti dosladíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!