Mr-ka-tu

Recepty, Ryby

Suroviny

brambory na kaši
mléko
tuňák v oleji
mrkev
cibule
rukola nebo polníček (nebo obojí)
sůl
voda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit brambory bez slupky, připravíme nastrouhanou mrkev a plechovku s tuňákem. Olej potřebovat nebudeme, protože mrkev osmahneme na tom oleji z plechovky a dáme stranou. Nemusí být teplá, až budeme dělat oblohu.

  2. Až se uvaří brambory, tak scedíme, přidáme mléko a rozmixujeme na kaši. Zatím na pánvičce po mrkvi osmahneme cibulku a přidáme tuňáka. Stačí pár minut.

  3. Důležité je zdobení. Takže první kaši, do ní důlek, do důlku tuňák s cibulkou a kolem mrkev. Proto MR-KA-TU. Jako Mrkev, Kaše, Tuňák. To jsme vymyslely s mamkou, když jsme měly lenoru a nechtělo se nám do obchodu a tohle bylo jediný, co jsme doma našly:-) Ozdobit můžeme něčím zeleným, co v najdeme v lednici. Třeba rukolou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy