Mořský vlk v mořské soli

Recepty, Ryby

Suroviny

2 mořské vlky
2 kg hrubozrnné mořské soli
2 bílky
2 lžíce studené vody
čerstvý rozmarýn (nebo naložený)
citrónová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj jemně vmícháváme celé množství soli a vodu. Do břišní dutiny omytých ryb vložíme pár větviček rozmarýnu a pokapeme je citrónovou šťávou. V pekáčku vytvoříme lůžko velikosti ryb asi ze třetiny solné hmoty. Vložíme ryby a přiložíme je otvory v břiše k sobě, aby se příliš soli nedostalo dovnitř. Zbytek hmoty rovnoměrně rozložíme po rybách za všech stran. Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 20-25 minut.

  2. Odstraníme upečenou krustu a podáváme s bílým pečivem, trochou másla a plátkem citrónu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!