Moje řízky naruby

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Vepřové maso (plecko, kýta, krkovice)
strouhanka
vejce
mléko
sůl
pepř
vegeta
cibule
anglická slanina (nebo uzený bůček)
olej
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a naklepeme v mikroténovém sáčku, ve strouhance.

  2. Vejce rozšleháme se solí, vegetou a mlékem.

  3. Naklepané řízky v něm po obou stranách namočíme a rychle osmažíme na oleji dozlatova.

  4. Do zapékecí mísy nebo pekáčku dáme usmažený řízek, na něj plátek slaniny a kolečko cibule, tohle opakujeme, až jsou všechny řízky naskládané.

  5. Nahoru dáme plátky másla a pečeme v troubě na 180 stupňů asi hodinku.

  6. Pak už jen stačí podávat s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a nějakým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!