Mleté maso se žampiony a sýrem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého masa - vepřové nebo míchané
150 g čerstvých žampionů
1 cibule
1 větší stroužek česneku
tymián dle chuti, není nutný
150-200 ml smetany ke šlehání, dle potřeby
120 g Hermelínu nebo Olmínu
sůl
pepř mletý
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme mleté maso, které vařečkou při smažení rozdělíme od sebe, osolíme, opepříme a přidáme rozvonět jemně nasekaný česnek se špetkou tymiánu.

  2. Pak k masu přisypeme očištěné a na větší kusy (nebo na plátky) pokrájené žampiony, promícháme a krátce podusíme. Podlít můžeme troškou vody nebo vývaru.

  3. Když máme mleté se žampiony podušené, přilijeme smetanu ke šlehání (lze i na vaření), krátce provaříme, přidáme pokrájený Hermelín nebo Olmín, promícháme, případně dosolíme nebo opepříme a odstavíme. Sýr se rozpustí a vytvoří krémovou konzistenci směsi.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!