Mladé zelíčko s rajčaty, tofu a vrtulemi

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1/2 hlávky mladého zelí
1/2 pytlíku těstovin (jakékoliv větší - kolínka, mašličky, penne, široké nudle..))
2 lžíce oleje
1 cibule
podravka
3 stroužky česneku (ale klidně i víc)
2 masitá rajčata
100 g uzeného tofu

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vody dáme vařit těstoviny.

  2. Zatímco jemně probublávají, nakrájíme zelí na čtverečky a cibuli na hrubší nudličky.

  3. Do hlubší pánve nebo kastrolu dáme rozehřát olej a osmažíme na něm cibuli.

  4. Jakmile zesklovatí vsypeme zelí a promícháme. Nepodléváme!!! Raději často mícháme, zelí se malinko opeče a krásně se rozvoní. Ochutíme lžičkou Podravky (zelí trochu pustí vodu) a dusíme za častého míchání do té doby, dokud se nám nezdá tak akorát (nesmí zhadrovatět, má zůstat lehce křupavé).

  5. Potom přidáme slabounké plátečky česneku a chvilku nato i rajčata pokrájená na kostky.

  6. Zamícháme, už jen prohřejeme, vmícháme uvařené a scezené těstovky, větší část nastrouhaného tofu.

  7. Na talířích sypeme zbytkem nastrouhaného tofu a dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!