Mix grill s ostrou omackou

Recepty, Grilování

Suroviny

Na marinádu na 10 ks kuřecích paliček (spodní stehna):
1 lžička kari
1 lžička mleté červené papriky
1 lžíce harissa pasty
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce sladké sójové omáčky
2 lžíce kořenící směsi BBQ (omáčky)
1 lžíce dijonské hořčice
2 prolisované stroužky česneku
citronová šťáva z 1/2 citrónu
olivový olej
Na 1 kg mletého hovězího masa:
1 nadrobno nakrájená cibule
1 lžička mletého nového koření
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžíce harissa pasty
1/2 lžičky skořice
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worchester omáčky
hrst nadrobno nasekané hladkoliste petrželky
hrst nadrobno nasekaného čerstvého koriandru
sůl
pepř
Na 1 kg kuřecích jater:
2 lžíce teriyaki omáčky
hrst nadrobno nasekané čerstvě majoránky
pepř
ostrá omáčka:
6 lžic rajského protlaku
6 lžic harissa pasty
velkou hrst nasekaného čerstvého koriandru
trocha nadrobno nakrájené červené cibule
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na marinádu smícháme, přidáme očištěná a osušená kuřecí stehna, promícháme a necháme v chladu cca 4 hodiny marinovat.

  2. Mleté maso promícháme se všemi surovinami, přidáme trochu vody a rukou dobře propracujeme. Necháme v chladu odležet. Pokud chceme maso více aromatičtější, nahradíme část hovězího masa skopovým mletým masem.

  3. Kuřecí játra dobře očistíme, přidáme teriyaki omáčku, pepř, promícháme a necháme v chladu odležet. Minimálně 1 hodinu před grilováním vyndáme naložená masa z lednice, aby získala pokojovou teplotu.

  4. Z mletého masa tvarujeme rukou malé placičky, které grilujeme na mřížce na kebab. Podáváme s ostrou omáčkou a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!